DÜNYA

Eski İngiltere Maliye Bakanı Sunak başbakanlık için adaylığını açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifasının ardından eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, "Birilerinin bu anı yakalaması ve doğru kararlar vermesi gerekiyor" ifadeleriyle başbakanlık için aday olduğunu açıkladı.
Sitede oku
İngiltere'de temmuz başından beri yaşanan hükümet krizi, Boris Johnson’ın Başbakanlığı ve Muhafazakar Parti başkanlığından istifa etmesiyle tırmandı.
Johnson’ın liderliğine güveni kalmadığını belirterek geçen ilk istifa eden isimlerden biri olan Maliye Bakanı Rishi Sunak, başbakanlık için aday olduğunu açıkladı.
Twitter üzerinden bir video paylaşan Sunak, "Muhafazakar Parti'nin bir sonraki lideri ve sizin Başbakanınız olmaya hazırım. Güveni yeniden tesis edelim, ekonomiyi yeniden inşa edelim ve ülkeyi yeniden birleştirelim" ifadelerini kullandı.
"Birilerinin bu anı yakalaması ve doğru kararlar vermesi gerekiyor" diyen Sunak, "Bugün vereceğimiz kararlar, yeni nesil İngiliz halkının da daha iyi bir geleceği yakalama şansına sahip olup olmayacağına karar verecek" dedi.
Öte yandan adaylık açıklamasının ardından Sunak'ın 2001'den kalma bir görüntüsü yeniden haberlere konu oldu. BBC kanalında o yıl yayınlanan ve orta sınıfı konu alan 'Middle Classes: The Rise & Spawl' adlı belgeselde Sunak'ın ailesi de konuşanlar arasındaydı ve aile neden oğullarını yıllık 46 bin pound'luk bir okula göndermeyi tercih ettiklerini anlatıyordu. Genç Sunak'ın da okuldaki arkadaş çevresiyle ilgili "Aristokrat arkadaşlarım var, üst sınıftan arkadaşlarım var, işçi sınıfından arkadaşlarım var... Aslına bakarsanız çalışmayan sınıftan arkadaşlar" ifadelerini kullanmıştı.
Yorum yaz