TÜRKİYE

Sağlık çalışanları iş bırakıyor: 'Yaşatırken ölmek istemiyoruz'

Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya'nın görevi başında vurularak öldürülmesini protesto etmek isteyen Türk Tabipleri Birliği, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Sağlık çalışanları "Yaşatırken ölmek istemiyoruz, katilleri değil bizleri koruyun" sloganları attı.
Sitede oku
Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya bir hastası ile arasında çıkan tartışma sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü.
Bunun ardından iş bırakma kararı alan Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde toplandı.
TTB ile birlikte İSTAHED, Birlik ve Dayanışma Sendikası, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve Hekimsen de eylemleri destekledi.
Yürüyüş öncesinde açıklama yapan sendika yetkilileri "Yaşatırken ölmek istemiyoruz, katilleri değil bizleri koruyun" sloganları attı ve "Öldük biz" ve "Sağlık Bakanı istifa" pankartları taşıdılar.
Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde toplandı.
Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün önüne doğru yürümek istedi ancak polis engel olmaya çalıştı. Kısa süreli arbede yaşanmasının ardından sağlıkçıların yürüyüşü başladı.
Sağlıkçılar bir kez daha önündeki polis barikatını aştı
İl Sağlık Müdürlüğü'nün önüne varan sağlıkçılar burada da protestolarını sürdürdü, "Sağlıkta şiddet sona ersin" sloganları atıldı.

'Baskılara rağmen buradayız'

İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları ifade etti:
"Hiçbir önlem alınmadı. Görün artık görün. Her türlü barikata ve engele rağmen, Çapa'dan Cerrahpaşa'dan buraya gelen sağlık emekçilerini görün. Öfke, cesaret burada"
Sağlık çalışanları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü.
TÜRKİYE
Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na: Yüreğimiz yanıyor Kemal Bey, biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?
Yorum yaz