TÜRKİYE

Kılıçdaroğlu'ndan doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine ilişkin açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konya'da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.
Twitter üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin bir haberi alıntılayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da eleştirdi.
CHP lideri paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek."

Bakan Koca: Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi.
CHP liderinin tweet'ini alıntılayan Bakan Koca, "Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" ifadelerini kullandı.
Yorum yaz