Ukrayna krizi

Ünver Sel: Batı ile Rusya arasındaki Türkiye kendi dengesini sürdürecektir

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı, Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini bozmayacağı ve Batı ile Rusya arasındaki kendi dengesini sürdüreceğini söyledi.
Sitede oku
Sputnik’in dahil olduğu Rossiya Segodnya Medya Grubu tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin Rusya ile Batı arasında yaşanan krize dair tutumunu konu alan basın toplantısında konuşan Ünver Sel, "Türkiye bütün bu karışık Batı-Doğu ilişkileri çerçevesinde Rusya ile ilişkilerini bozmayacak ve Batı'yla - NATO, Avrupa Birliği ve ABD ile Rusya arasındaki Türkiye kendi dengesini sürdürecektir" ifadesini kullanarak ,Türkiye'nin bir NATO üyesi olmasına rağmen Rusya'ya karşı uygulanan ambargolara uymayacağını açıkladığını da hatırlattı.
Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü operasyonu desteklediklerini, bu operasyonun Avrupa'ya huzur getireceğini ifade eden Sel, ''Ukrayna operasyonu radikalizmin gelişmesine, yani Avrupa'nın yeniden 2. Dünya Savaşı öncesine dönmesini engelleyecektir'' dedi.

'Türkiye'nin Kırım'a dönük politikasında da köklü değişiklikler meydana getirmesi kaçınılmazdır'

Sel, önümüzdeki dönemde oluşturulacak yeni ulaşım koridorlarının, Türkiye’nin Kırım politikasında değişime gitmesini sağlayacağını ileri sürerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

''Sayın Başkan Vladimir Putin, St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda Rusya'nın lojistik sorunlarını çözmek için ulaşım koridorlarının gelişimini şekillendirdiğini belirtmiştir. Bu konuda Türkiye ve Rusya yakın çalışmaktadır. Bu özel ilişkinin ve uluslararası politik gelişmelerin Türkiye'nin Kırım'a dönük politikasında da köklü değişiklikler meydana getirmesi kaçınılmazdır. Yani lojistik yolların Türkiye'nin Kırım'la yeniden ekonomik ve kültürel ilişki kurmasını sağlayacağını değerlendiriyoruz".

Yorum yaz