TÜRKİYE

Antalya'da intihar girişimi: Çevredekiler çekirdek yiyerek izledi, görüntü almak için uğraştı

Antalya'da, ailevi problemleri nedeniyle bunalıma girdiği öne sürülen Yusuf Ç. bir AVM’nin dış cephe korkuluk demirlerinde intihar girişiminde bulundu. İkna edilen şahıs, 1 saat sonra yeniden intihar etmeye kalktı. Şahsı aşağı indirmek için çevredekiler kokoreç ikram etmeyi önerdi.
Sitede oku
Antalya’da bir AVM’nin dış cephe korkuluk demirlerinde intihar girişiminde bulunan şahıs, yoldan geçen bir gence hakaret edince gergin anlar yaşandı. Şahıs 1 saatlik çalışmanın ardından polis ekiplerince ikna edilirken, meraklı kalabalık o anları cep telefonlarıyla görüntüledi.
5.45 sırasında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi'ndeki Özdilek AVM’de meydana geldi. Ailevi nedenler nedeniyle bunalıma girdiği iddia edilen Yusuf Ç., AVM’nin içinden yan bölümdeki korkuluk demirlerine geçti.
Şahsı demirlerde görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Tişörtünü çıkaran şahsın, demirler üzerinde bir ileri bir geri, yukarı aşağı inip çıkması tedirginlik yaşanmasına neden oldu.
Demirören Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre polis ekipleri şahsı ikna edemeyince olay yerine müzakereci çağrıldı. Çevredekilerden kimisi olayı cep telefonu kamerasıyla görüntüleme yarışı içine girerken, kimisi ise olayı çekirdek yiyerek izledi.
Polis ekipleri vatandaşları sık sık uyarmak zorunda kaldı. Polisin uyarılarına rağmen kalabalık kısa süre sonra yeniden toplandı.
İhlas Haber Ajansı'ndaki ayrıntılara göre ise Yusuf Ç.’nin yoldan geçen bir gence laf atması nedeniyle kısa süreli tartışma çıktı. Yusuf Ç., 'özür diledim' demesine rağmen yanında sevgilisi bulunan genç, 'laf atma o zaman' diyerek şahsa tepki gösterdi.
Genç, sevgilisi tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bir süre sonra sundurmanın üzerine geçen Yusuf Ç.’yi ikna etmek için müzakereci uzun uğraşlar verdi. Verilen kolayı içen ve yürürken zaman zaman düşme tehlikesi geçiren şahıs yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından ikna edildi.

Bir saat sonra ikinci kez intihar teşebbüsünde bulundu, kokoreç teklif edildi

Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından ikna edilen Yusuf Ç., eyleminden vazgeçti. Ancak bir saat sonra bu kez bir kolejin çatısına çıkarak intihar teşebbüsünde bulundu.
Çatının uç noktasında yürüyen Yusuf K.’yi görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Burada da tehlikeli hareketler yapan Yusuf Ç., tırmanarak binanın çatısına ulaştı.
Yusuf Ç. daha sonra kolejin bahçesindeki reklam panosunun üzerine atladı. 4 katlı kolejin çatısından bahçedeki reklam panosuna atlayan şahsı ikna etmek için vatandaşların, yarım ve tam ekmek kokoreç ısmarlamak istemesi ilginç görüntüler oluşturdu.
Polis, defalarca uyarmasına rağmen meraklı kalabalığı ne gündüz ne de gece uzaklaştırabildi.
İtfaiye şahsın düşme ihtimaline karşı şişme yatak açtı. Her uyarının ardından vatandaşlar yeniden toplandı. Bazı vatandaşlar cep telefonuyla görüntü çekerken, yakındaki bir iş yerinde olayı izleyen müşteri, Yusuf Ç.’ye eyleminden vazgeçmesi karşısında yarım kokoreç ısmarlayacağını söyledi.
Şahsın ikna olmaması üzerine müzakereciye haber verildi. Tehlikeye rağmen refüjde bir kişinin gazete okuyarak, arada çatıdaki şahsı izlediği görüldü.
Sürücülerin görüntü almak için trafiği yavaşlatması üzerine trafik polisleri devreye girdi. Yola yayaların çıkması, sürücülerin trafiği sıkıştırması nedeniyle yol köprülü kavşak altından kapatıldı.
Yaklaşık 4 saat reklam panosu üzerinde tehlikeli hareketler yapmaya devam eden ve zaman zaman düşme tehlikesi geçiren Yusuf Ç., hava kararınca kolejin balkonuna geri atladı. 4. kat balkonda da tehlikeli hareketler yapmaya devam eden Yusuf Ç., gecenin ilerleyen saatlerinde eylemine son verdi.
Yorum yaz