MULTİMEDYA

Avustralya’da 'Vivid Sydney Festivali' başladı

Avustralya’nın Sidney kentinden ismini alan 'Vivid Sydney Festivali' Sidney Opera Binası’nda gerçekleşen görkemli ışık şovları ile başladı.
Sitede oku
1 / 6

Avustralya’da her yıl düzenlenen 'Vivid Sydney Festivali' Kovid-19 nedeniyle verilen 2 yıllık aranın ardından bu yıl yeniden başladı

2 / 6

Vivid Sydney festivalinin başlangıcında dansçılar sahne aldı. 27 Mayıs'ta başlayan ışık, müzik ve fikir festivali 18 Haziran'a kadar sürecek.

3 / 6

Ayrıca festival kapsamında Sidney Opera Binası ve çevresindeki 21 binanın ışıklandırılması ile başlayan festivalde havai fişek gösterileri de yer aldı.

4 / 6

Etkinlik hakkında röportaj veren Yeni Güney Galler eyaleti Turizm ve Spor Bakanı Stuart Ayres, 2 yıllık bir ayrılığın ardından festivalin “Daha büyük, daha cesur ve daha iyi” olacağını aktardı.

5 / 6

Ayres, “Şu an, son birkaç yılın yükünü üzerimizden silkeleme, Sidney'in güzelliğiyle yeniden tanışma, Vivid Sydney 2022'den ilham alma ve hayran kalma zamanıdır" dedi.

6 / 6

En son 2019 yılında düzenlenen festivale, 2.4 milyon kişi katılmış ve eyalet ekonomisine 170 milyon dolar katkıda bulunulmuştu.

Yorum yaz