DÜNYA

Lavrov: Batı, ilişkileri onarmayı teklif ederse buna ihtiyacımız olup olmadığını düşüneceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkenin kalkınması ve güvenliği için Batı’dan her türlü tedarike bağımlılıktan kurtulmaları gerektiğini belirtti.
Sitede oku
Primakov Koleji’nin düzenlediği ‘Lidere 100 soru’ projesi kapsamında konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı ülkelerinin Rusya’yla diplomatik ilişkileri onarıp onarmayacağı ve bunun ne zaman gerçekleşeceği sorusunu yanıtladı.
Lavrov, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Bu tamamen Batı ülkelerine bağlı. Azgınlıkları geçtikten ve Rusya’nın hiçbir yere kaybolmadığına ve eminim yıldan yıla güçlendiğine karar verdiklerinden sonra, eğer ilişkileri yeniden başlatma yönünde bir şeyler teklif etmek isterlerse biz, buna ihtiyacımız olup olmadığını ciddi ciddi düşüneceğiz.”
Lavrov, “Halihazırda yaptığımız şey sadece ithal ikame sürecini oluşturmak değil. Ülkemizin güvenliği, ekonomisi ve sosyal alanı için kritik endüstrilerin gelişmesini sağlamak için Batı'dan herhangi bir şey tedarikine her şekilde bağımlı olmaktan vazgeçmeliyiz” ifadesini kullandı.
Bakan, “Sadece kendimize ve güvenilirliğini kanıtlamış ve başkasının emirlerine uymayan ülkelere güveneceğiz. Batılı ülkeler aklını başına toplayıp bir tür işbirliği teklif ederse, o zaman karar vereceğiz” diye kaydetti.

‘Batı politikacıları Rusya’nın ne olduğunu bilmiyor’

Batı politikacılarının, Rusya’nın savaş alanında mağlup olması gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Lavrov, “Eminim, tarih bilginiz, bu tür büyüler dile getiren Batı politikacılarından daha iyi. Muhtemelen okulda kötü okuyorlardı. Geçmişten ve Rusya’nın ne olduğu konusundaki anlayışlarından yanlış sonuçlar çıkarıyorlar” dedi.
Rus diplomat, “Eminim, tüm bunlar bitecek. Batı, yerde oluşturulmakta olan gerçeği bir kez daha kabul edecek. Rusların hayati çıkarlarına, nerede yaşarlarsa yaşasınlar Ruslara sürekli saldırmanın cezasız kalmayacağını kabul etmek zorunda kalacaklar” diye ekledi.
DÜNYA
Rusya: Moldova liderinin Zafer Günü ile ilgili sözleri yersiz
Yorum yaz