Ukrayna krizi

Rusya: Londra'nın Kiev'i Rusya’ya saldırmaya kışkırtması orantılı bir yanıta yol açacak

Rusya Savunma Bakanlığı, Londra'nın Kiev'i Rusya topraklarındaki hedefleri vurması için doğrudan kışkırtmasının derhal orantılı bir yanıta yol açacağı konusunda uyardı.
Sitede oku
Bakanlıktan yapılan açıklamada, İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı James Hippie’nin Kiev’in Rusya’daki hedeflere İngiliz silahlarıyla saldırdığı yönündeki açıklamalarının dikkat çekici olduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca Londra'nın provokasyonlarından sonra Ukrayna makamlarının bu tür eylemlere girişmesinin derhal orantılı bir yanıta yol açacağı kaydedildi.
Bakanlık, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Kiev'deki ilgili karar alma merkezlerine yönelik karşı saldırılara gece gündüz hazır olduğunu vurguladı.
“Londra'nın Kiev rejimini bu tür eylemlere doğrudan kışkırtmasının, uygulanmaya çalışılması durumunda derhal orantılı yanıtımıza yol açacağını vurgulamak isteriz. Uyardığımız üzere Rus Silahlı Kuvvetleri, Kiev'deki ilgili kararların alındığı merkezlere uzun menzilli hassas silahlarla karşılık vermeye 24 saat hazırdır” denilen açıklamada, Ukrayna’nın Kiev'deki karar alma merkezlerinde bir Batılı ülke vatandaşlarının arasından danışmanların bulunmasının, Rusya'nın misilleme eylemlerine karar verme sürecinde ‘muhakkak bir sorun olmayacağı’ denildi.
Yorum yaz