Ukrayna krizi

Rusya Dışişleri: Baltık ülkelerinin konsolosluklarını kapatma kararı aldık

Letonya, Litvanya ve Estonya’nın Rusya’daki konsolosluklarının kapatılacağı ve konsolosluk çalışanlarının tamamının istenmeyen kişi ilan edileceği belirtildi.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Letonya’nın St. Petersburg ve Pskov’daki konsoloslukları ile Estonya ve Litvanya’nın St. Petersburg’daki konsolosluklarının kapatılması kararını aldığını duyurdu.
Rus yetkililer, Baltık ülkelerinin kapatılacak konsolosluklarının çalışanlarının da istenmeyen kişi ilan edilerek sınırdışı edileceklerini kaydetti.
Letonya ve Estonya’nın büyükelçileri ile Litvanya’nın maslahatgüzarının Rusya Dışişleri’ne çağrıldıkları ve kendilerine; bu ülkelerin Klaipeda, Liepaja, Daugavpils ve Narva kentlerindeki Rus konsolosluklarının kapatılması nedeniyle protesto notası iletildiği ifade edildi.
Rusya Dışişleri yetkilileri, karşılıklılık esasına göre söz konusu Baltık ülkelerinin de St. Petersburg ve Pskov’daki diplomatik temsilciliklerinin kapatılacağı ve personelin tamamının sınır dışı edileceği belirtildi. Ukrayna’da sürdürdüğü askeri operasyon nedeniyle Rusya’nın Baltık ülkeleri ile ilişkileri oldukça gergin bir dönemden geçiyor.
Ukrayna krizi
Şoygu: Mariupol, Rusya ile Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin kontrolünde
Yorum yaz