Ukrayna krizi

Rusya'dan Batı'ya uyarı: Kiev, Paskalya için yeni provokasyonlar hazırlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Savunma Yönetimi Ulusal Merkezi Başkanı Tümgeneral Mihail Mizintsev, Kiev'in suçunu Rusya'ya atmak üzere Paskalya gecesi için yeni provokasyonlar gerçekleştirmeyi planladığını belirterek ABD öncülüğündeki 'uygar Batı'yı' Moskova'nın bununla ilgili kanıtlara sahip olduğu konusunda uyardı.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı Savunma Yönetimi Ulusal Merkezi Başkanı Tümgeneral Mihail Mizintsev, Ukrayna yönetiminin suçunu Rusya'ya atmak üzere Paskalya gecesi için yeni provokasyonlar gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu.
Mizintsev, yaptığı açıklamada, "Eldeki güvenilir bilgilere göre Kiev rejimi, bir dizi Batılı ülkenin desteğiyle Zaporojya, Nikolayev, Odessa, Sumi ve Harkov bölgelerinde çok sayıda can kaybına yol açacak çok korkunç provokasyonların hazırlıklarını tamamlamak üzere. Provokasyonların gerçekleştirilmesi için aşırı milliyetçi taburlardan havan mermileriyle donatılmış minibüslere ve arazi araçlarına sahip 70'ten fazla mobil grup oluşturuldu. Bunların amacı, Paskalya gecesi Ortodoks kiliselerine ateş açılması ve ardından Rus askerlere bu kutsal bayram gününde sivilleri toplu halde öldürme suçlaması yöneltilmesi" dedi.
Rusya'nın Kiev rejiminin hazırladığı bu yeni korkunç provokasyonlar hakkında operasyonel kanıtlara sahip olduğu konusunda ABD öncülüğündeki 'uygar Batı' ülkelerine uyarıda bulunan Mizintsev, "BM, AGİT, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer uluslararası kuruluşları bu insanlık dışı, tüm ahlak ve beşeri hukuk normlarını çiğneyen provokasyonun önlenmesi için Kiev rejimine derhal nüfuz etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Mizintsev, 'acil' olarak nitelediği bu mesajın tüm mevcut bilgi kaynaklarından derhal BM, AGİT, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer uluslararası kuruluşlara iletileceğini de sözlerine ekledi.
Ukrayna krizi
Ukrayna: AB'ye üyelik başvurumuzu tamamladık, olumlu yanıt bekliyoruz
Yorum yaz