Ukrayna krizi

Rusya: Yabancı şirketlerin ezici çoğunluğu Rus pazarında kalmak istiyor

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, yabancı şirketlerin ezici çoğunluğunun Rusya pazarından çıkmak istemediklerini söyledi.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde konuşan Belousov, yabancı şirketlerin temsilcileriyle görüşmeler yaptığını belirterek "Yabancı şirketlerin ezici çoğunluğu şu anda burada kalmak istiyor. Genel merkezleri tarafından alınan kararlara göre hareket ediyorlar. Genel merkezler ise ne evet ne hayır diyor. Olayların nasıl gelişeceğini bakacaklarını söylüyor" dedi.
"Çoğu şirket, şu anda işlerini askıya aldı (durdurdu), çalışanlara ücret ödemeye devam ediyorlar ancak aynı zamanda üretimi kısıyorlar" diye devam eden Belousov, "Ne olacağını bilmiyoruz. Şirketlerin bir anda kapılarına kilit vurup gitmelerine, insanların işsiz ve tüketicilerin ürünsüz kalmalarına müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE
Türk markalara Rus daveti

'Rus ekonomisini küresel abluka altına almaları imkansız'

Rusya'nın jeopolitik hasımlarının Rus ekonomisini finansal, ticari, ulaşım ve insani alanlarda 'küresel abluka' altına almaya çalıştığını belirten Belousov, ancak son 1.5 ayda yaşananların bunun imkansız olduğunu gösterdiğini ifade etti. Belousov, "Jeopolitik hasımlarımızın düşüncesinin Rusya'yı küresel ekonomiden azami düzeyde tecrit etmek olduğu aşikar. Tam olarak, Rusya'yı küresel ekonomi ilişkilerinin dışında bırakmak. Böylece Rus ekonomik sisteminin bozulma ve parçalanma süreçlerini başlatmak istediler" dedi.
Dünyanın 6. büyük ekonomisine sahip Rusya'yı küresel ekonomi sisteminden tecrit etmenin imkansız olduğunun altını çizen Belousov, Batı'nın girişimleri karşısında Rusya hükümetinin görevlerinin öncelik şok ve paniği önleyip temel ekonomik yapıların işlemesini sağlamak, buna istinaden de halkın gelir ve refahını istikrarlı hale getirmek ve artırmak olduğunu ekledi.
Yorum yaz