Ukrayna krizi

Hakkında yurt dışı çıkış yasağı verilen Sputnik Estonya yöneticisi Çerışeva'dan mahkemeye tepki

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilen Sputnik Estonya Genel Yayın Yönetmeni Çerışeva, tutuklanıp serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin kendine yönelttiği tüm suçlamalara tepki gösterdi.
Sitede oku
Sputnik Estonya Genel Yayın Yönetmeni Elena Çerışeva, bugün yaptığı açıklamada, mahkeme tarafından hakkında verilen yurt dışı çıkış yasağını eleştirdi.
Kendisine yöneltilen tüm suçlamaları 'saçma' olarak nitelendiren Çerışeva, Estonya bankaları ve yetkililerinin baskısı nedeniyle Sputnik Estonya internet sitesinin ülkede kapatıldığını, bankaların Sputnik'e ait hesapları dondurduğunu, çalışanların ise birçok kez tehdit aldığını söyledi.
Estonya makamları, Cerışeva ve meslektaşı Mati-Dmitry Terestala'yı 1 Mart 2022'de uygulamaya konulan uluslararası yaptırımları ihlal etmekle tutuklanıp daha sonra serbet bırakılmıştı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı da bunun Estonya'daki Rus gazetecilere karşı 'devlet tarafından dayatılan terör kampanyası'nın bir parçası olduğunu söyleyerek bu suçlamaları kınamıştı.
Ukrayna krizi
Sputnik Estonya yöneticisi, Tallinn’de serbest bırakıldı
Yorum yaz