DÜNYA

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandığını duyurdu

Sırbistan’da yapılan seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Aleksandr Vucic, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 milyon 245 bin oy ile oyların yaklaşık yüzde 59,9-61’ini alarak seçimleri kazandığını açıkladı.
Sitede oku
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ülkede yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandığını duyurdu.
Vucic, rakiplerinden Zdravko Ponos’un yüzde 17,7, Milos Jovanovic’in yüzde 5,9, Milica Djurdjevic Stamenkovski’nin yüzde 4,5, Bosko Obradovic’in yüzde 4,4, Stojkovic'in yüzde 3,15, Branka Stamenkovic'in yüzde 2, Misa Vacic'in ise yüzde 0,9 oy aldığını bildirdi.
"Aleksandr Vucic - Birlikte Her Şeyi Yapabiliriz" liderliğindeki listenin, mecliste yaklaşık 124-125 sandalye ile oyların yüzde 44'ünü kazandığını belirten Vucic, seçimlere yaklaşık 3 milyon 800 bin kişi katıldığını söyledi.
Vucic,"Halkıma müteşekkirim ve önümüzdeki süreçte çalışıp çabalayıp daha birçok şeyi başarmalıyız" ifadesini kullandı.
İlk seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından parti merkezinde kitlesine hitap eden Aleksandr Vucic, seçim sonuçlarının ülkenin doğru bir yolda olduğunu gösterdiğini ve bununla gurur duyduğunu dile getirdi.
Vucic "Bu, (20. yüzyılın başındaki Sırp ve Yugoslav Başbakan) Nikola Pasic'ten sonra, ülkemizde en uzun süre iktidarda kalan Sırp olacağımı gösteriyor, bununla gurur duyuyorum. Seçim kampanyaları arasında en temiz ve en güzeli olan çalışmalarımızla ve bu süreçte kimseye iftira atmayışımızla gurur duyduğumu da belirtmek isterim" ifadesini kullandı.
2017'de düzenlenen seçimlerde katılım oranı yüzde 54,36 yani 3 milyon 655 bin 365 olarak kayıtlara geçmişti.
Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, önceki seçimde ikinci tura gerek kalmadan, ilk turda oyların yüzde 55,08'ini alarak kazanmıştı.
Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı görev süresi 5 yıl.
Yorum yaz