DÜNYA

Güney Kore: Kuzey Kore kıtalararası balistik füze denemesi yaptı

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin 'tanımlanamayan füze' denemesi yaptığını, bu füzenin de balistik füze olabileceğini açıkladı. Ardından Güney Kore lideri Moon ikinci senaryoyu doğrulayarak Kuzey Kore'yi BM kararlarını ihlalle suçladı.
Sitede oku
Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın haberine göre Kuzey Kore bu sabah doğu kıyısına doğru 'tanımlanamayan bir nesne' ateşledi. Ordu yetkilileri ateşlenen şeyin uzun menzilli füze, büyük ihtimalle de kıtalararası balistik füze (ICBM) olduğunun altını çizdi.
Peşinden Güney Kore lideri Moon Jae-in de bir açıklama yaparak ICBM denemesini doğruladı. Kuzey Kore'yi kınayan Moon, bu denemenin BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini vurguladı.
Füze 1080 kilometre yol kat etti.

Güney Kore: Gerekirse önleyici saldırıya hazırız

Yanıt olarak kara- deniz ve havadan füze ateşleyen Güney Kore gerektiği takdirde Kuzey Kore'nin deneme yaptığı yer ve füze kontrol sistemini hedef alan önleyici saldırı yapmaya hazır olduklarını duyurdu.
ABD ve Japonya'dan da kınamalar gecikmedi.
Kuzey Kore 2017'den bu yana ICBM denemesi yapmamıştı. Doğrulanmasıyla birlikte bu deneme ayrıca Kuzey Kore'nin bu yılki 13. balistik füze denemesi olarak kayıtlara geçti.
DÜNYA
Güney Kore: Kuzey Kore çok namlulu roketatar ateşledi
Yorum yaz