DÜNYA

Güney Kore: Kuzey Kore çok namlulu roketatar ateşledi

Güney Kore, Kuzey Kore'nin bu sabah kısa menzilli de olsa çoklu roketatar ateşlediğini duyurdu. Kuzey Kore'den henüz doğrulama gelmedi.
Sitede oku
ABD ile Donald Trump başkanlığında yürütülen müzakerelerin sonuçsuz kalması, görevdeki başkan Joe Biden ile de ilişkilerin yine kopması sonucu yaptırımların en azından hafifletilmesi isteğini yerine getiremeyen Kuzey Kore silah denemelerini sürdürüyor.
DÜNYA
Kuzey Kore 'tanımlanamayan bir füze' ateşledi: Fırlatma başarısız oldu
Güney Kore'den yapılan açıklamada Kuzey Kore'nin kısa menzilli çoklu ateşleyiciye sahip roketatar denemesi yaptığı bilgisi paylaşıldı. Güney'in gözlemlerine göre Kuzey Kore ordusu Güney Pyongyan bölgesindeki bilinmeyen bir noktadan batı kıyısına doğru yerel saatle 07.20'de başlayarak 1 saat boyunca 4 atış yaptı. Durum üzerine Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi acil toplandı.
Kıtalararası balistik füzelerden (ICBM) daha az ilgi çekse de Kuzey Kore son yıllarda yeni çoklu roketatar sistemleri tanıttı. Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin 2017'den beri ilk kez en büyük kıtalararası balistik füzesini ateşleyebileceğini düşünüyor.
Güney Kore geçen yıl İsrail'in 'Demir Kubbe'sine benzer 2.6 milyar dolarlık hava savunma sistemine onay verdi.
Yorum yaz