DÜNYA

İran'ın casuslukla suçladığı çifte vatandaş Nazanin Zaghari serbest bırakıldı

İran'ın casuslukla suçladığı İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in serbest bırakıldığı ve şu anda İngiltere'ye dönmek üzere havaalanında olduğu açıklandı.
Sitede oku
Casusluk suçlamasıyla 2016'dan bu yana İran'da tutulan Nazanin'in, yine kendisi gibi İran-İngiltere çifte vatandaşı olan ve hapse mahkum edilen Enuşe Aşuri ile birlikte İran'dan ayrılmak üzere havaalanına geçtikleri belirtildi.
İran'da, casusluk suçlamasıyla 2016'da tutuklanan İran-İngiltere çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe, hakkında verilen 5 yıl hapis cezasını doldurduktan sonra 7 Mart'ta serbest bırakılmış ve elektronik kelepçeleri sökülmüştü.
Ancak, bir ay sonra Nazanin Zaghari-Ratcliffe hakkında 'rejime karşı propaganda faaliyeti yürütmek' iddiasıyla 1 yıl hapis cezası verilmiş, 1 yıl da yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Nazanin Zaghari-Ratcliffe, kararı temyize götürülmüş fakat geçen hafta temyizi kaybetmişti.

İran'ın İngiltere'de dondurulmuş 530 milyon dolarlık mal varlığı serbest bırakıldı

İran basını, bloke edilmiş dövizin ve İngiltere'de tutuklu bir İran vatandaşının serbest bırakılması karşılığında 6 yıl önce casusluk suçlamasıyla tutuklanan çifte vatandaş Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in İngiltere'ye dönmesine izin verildiğini aktardı.
Yorum yaz