MULTİMEDYA

McDonald’s'ın Rusya'daki 32 yıllık serüveni son buluyor

İlk kez 31 Aralık 1990’da Moskova’da Rus halkına kapılarını açan McDonald’s, Ukrayna'daki özel operasyon nedeniyle Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar kapsamında ülkedeki 850 şubesini kapatma kararı aldı.
Sitede oku
McDonald's'ın Üst Yöneticisi Kempczinski, "Rusya'daki tüm restoranları geçici olarak kapatmaya ve pazardaki tüm operasyonları durdurmaya karar verdik" ifadesini kullandı.
Rusya'daki tüm McDonald's çalışanlarının maaşlarının ödenmeye devam edileceğini belirten Kempczinski, Rusya'daki restoranların ne zaman açılabileceğini tahmin etmenin ise imkansız olduğunu vurguladı.
1990'lı yıllardan bu yana Rusya'da hizmet veren McDonald’s'ın ülkedeki faaliyetlerini gösteren fotoğraflar, Sputnik'in galerisinde.
1 / 8
ABD’nin, Ukrayna'daki özel askeri operasyon nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımları dikkate alan McDonald’s ülkedeki tüm 850 şubesini belirsiz süreliğine kapatma kararı aldığını duyurdu. Fotoğrafta: Başkent Moskova'nın merkezindeki McDonald’s şubesi
2 / 8
32 yıl önce ilk McDonald’s Moskova’nın ünlü Puşkin Meydanında açılmıştı. Öğle saatlerinde kapısını önündeki kuyruk 800 metreyi bulmuştu.
3 / 8
Moskova'da McDonald’s restoranlarının açılmaya başladığı dönemden bir kare, 1993
4 / 8
900 kişi kapasiteli dönemin en büyük McDonald’s şubelerinden olan Moskova’daki şubeye ilk gün 30 binin üzerinde kişi gelmişti, 1990
5 / 8
İlk McDonald’s önündeki kuyruklar 6 ay kadar sürdü. Fotoğrafta: Moskova'daki McDonald’s şubelerinden birinin ilk ziyaretçileri, 1990
6 / 8
Şirketin 81 bin civarındaki çalışanının restoranlar kapandıktan sonra bir süre daha maaş almaya devam edeceği açıklandı. Fotoğrafta: Moskova'da McDonald’s restoranlarından birinin açılış töreninde müşterileri karşılayan şube çalışanı, 1993
7 / 8
McDonald’s CEO’su Chris Kempczinski, Rusya’da ne zaman yeniden açılacaklarıyla ilgili “tahmin etmek imkânsız” dedi.
8 / 8
Kapatma kararının açıklanmasından sonra bazı McDonald's restoranlarında kuyruklar oluşurken, ikinci el ürünlerin satıldığı internet sitelerinde şirkete ait hamburger ve diğer bazı ürünlerin yüksek fiyatlarla satışa sunulması dikkati çekti. Bazı hamburgerler için 150 dolara kadar fiyatlar istendiği görüldü.
Yorum yaz