Ukrayna krizi

Donetsk lideri Puşilin: Ukrayna ordusunun Toçka-U füzesiyle düzenlediği saldırıda 17 sivil öldü

Donetsk lideri Puşilin, Ukrayna ordusu tarafından Donetsk'in merkezine fırlatılan Toçka-U füzesinin havada vurulduğunu ancak buna rağmen çocuklar da dahil 17 kişinin öldüğünü duyurdu.
Sitede oku
Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Ukrayna ordusunun kent merkezine Toçka-U füzesiyle düzenlediği saldırıda, 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Donetsk'in merkezinde vurulan Ukrayna ordusuna ait Toçka-U füzesinin yasaklı, kaset tipi başlık taşıdığını belirten Puşilin, "Toçka-U füzesini vurmayı başardık ama enkazı bile böyle bir kayba yol açtı. En korkunç olanı da can kayıplarının sivil olması. Eğer füzeyi vurmasaydık, kıyaslanmayacak derecede daha fazla can kaybı verilirdi" dedi.
Yaralı sayısının 28'e yükseldiğini bildiren Puşilin, Toçka-U füzesinin ateşlendiği tesisi bulup imha etme sözü verdi.

'Ukrayna savaş suçu işledi'

Ukrayna ordusunun Donetsk'e Toçka-U füzesi kullanarak saldırmasını savaş suçu olarak niteleyen Donetsk lideri, hayatını kaybedenler nedeniyle yas ilan edeceklerini belirtti.

Puşilin, "Kiev rejiminin bu korkunç suçu, elbette savaş suçları kapsamına giriyor. Bu planda askeri altyapıya zarar vermeye yönelik hiçbir girişim görülmedi" diye konuştu. Donetsk lideri, yas kararının hangi tarihte uygulamaya koyulacağına ve kaç gün süreceğine dair bilgi vermedi.
Öte yandan Puşilin, saldırının halen Ukrayna ordusunun kontrolünde bulunan eski Donetsk bölgesi topraklarından yapıldığını kaydetti.

'Harekatı mümkün olduğunca hızlandıracağız'

Toçka-U füzesinin isabet ettiği yere giderek incelemelerde bulunan Puşilin, Donbass'taki taarruz harekatına devam edeceklerini ve harekatı mümkün olduğunca hızlandıracaklarını söyledi.

DHC Savunma Merkezi: Kesinleşmiş verilere göre 17 kişi öldü, 28'si yaralandı

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Savunma Merkezi, kesinleşmiş verilere göre Toçka-U saldırısı sonucunda 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 28'inin yaralandığını duyurdu.
Ukrayna krizi
Rusya Dışişleri: Batı’dan yaptırımların iptalini istemeyeceğiz, tutumumuzu değiştiremeyecekler
Yorum yaz