Ukrayna krizi

YouTube, devlet tarafından finanse edilen Rus medya kanallarını derhal engelleyeceğini duyurdu

Youtube, Rusya’nın Donbass'a yönelik askeri operasyonuyla ilgili 'kuralları ihlal eden' içeriği kaldıracağını ve Rus devlet medyasıyla ilgili tüm hesapları dünya genelinde derhal engelleyeceğini belirtti.
Sitede oku
Rusya'nın Donbass'a yönelik başlattığı operasyonun 16. gününde, ülkeye yönelik yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube, kamu kaynakları tarafından finanse edilen Rus medya kanallarını 'derhal' engelleyeceğini duyurdu.
Youtube’un Twitter hesabından yapılan açıklamada, bu kararın, belgelenmiş ‘şiddet olaylarının’ önemini azaltmayı yasaklayan yönergeler temelinde alındığı belirtilirken, “Halihazırda bu politikayı ihlal eden, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili içeriği kaldırıyoruz” ifadesine yer verildi.
“Ayrıca Rus devlet medyasıyla ilgili tüm Youtube hesaplarına dünya genelinde erişimi engelliyoruz” diye kaydedilen açıklamada, değişikliklerin derhal yürürlüğe gireceği vurgulandı.
Youtube ayrıca, “Kısa süre önce Rusya’da YouTube’daki tüm reklamlarım gösterimini askıya aldık. Şimdi bu yasağı Rusya’daki platformumuzda tüm para kazanma yöntemlerine genişletiyoruz” diye açıkladı.
Yorum yaz