TÜRKİYE

Tonlarca ayçiçek yağı yüklü 4 gemi, Rusya'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı

Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 099 ton ay çiçek yağı yüklü geminin yola çıktığı bildirildi. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 geminin de Rostov Limanı'ndan yola çıktığı ve 17 Mart'ta Mersin Limanı'nda olacağı belirtildi.
Sitede oku
Denizcilik Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, "Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6099 ton ayçiçek yağı yüklü gemi, Kerch kanalını geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır" denildi.

Bitkisel Yağ Sanayiceleri Derneği Başkanı'ndan teşekkür

Bitkisel Yağ Sanayiceleri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Karadeniz kıyılarındaki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili sorunumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri ve girişimleri ile çözülmüştür. İftiharla söylemek isteriz ki; sadece Türkiye’ye gelecek siparişleri taşıyan gemilere izin verilmiş ve gemilerimiz de ülkemize doğru yola çıkmıştır. Bu vesileyle, sorunun çözümü için çaba harcayan başta Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve tüm çalışanlarına en derin şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ederiz" dedi.
Yorum yaz