DÜNYA

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretinde iklim krizi de görüşülecek

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edeceğini doğruladı. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı da ziyaret edecek olan Herzog iklim kriziyle mücadelede bölgesel ortaklık kurmak istediğini söyledi.
Sitede oku
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un 9-10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Türkiye ziyaretinde, iklim değişikliği konusu da ele alınacak.
Herzog, iklim konferansında yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki ay Akdeniz kıyısındaki komşularımız Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye'yi ziyaret edip liderleriyle görüşeceğim" dedi ve Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filistinlilerle de 'iklim krizini ele almak için bölgesel bir ortaklık' kurmak istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da, görüşmede enerji işbirliğinin görüşüleceğini açıklamıştı.
DÜNYA
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye'ye geliyor
İki ülke arasında son dönemde atılan normalleşme adımları kapsamında düzenlenecek ziyaret, İsrail-Filistin gerilimi nedeniyle bozulan ilişkilerin onarılması yönünde atılacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak'ta yaptığı açıklamada İsrail ile üst düzey görüşmelerin olabileceğini belirtmişti.
Yorum yaz