MULTİMEDYA

Forbes'a göre eğlence dünyasının en çok kazanan isimleri

Forbes dergisi eğlence dünyasının en çok kazanan isimlerini açıkladı. Listede Yüzüklerin Efendisi serisiyle tanınan Peter Jackson zirveye oturdu.
Sitede oku
1 / 6
Yüzüklerin Efendisi serisi ve Get Back’in yönetmeni Peter Jackson, 2021’in en çok kazanan sanatçısı oldu. Jackson, Steven Spielberg ve George Lucas’ın ardından milyarder yönetmenler arasında yer aldı.
2 / 6
NTV’nin aktardığına göre, müzik kataloglarını kısa bir süre önce satan Bob Dylan, Paul Simon ve Bruce Springsteen listede yer alırken; Springsteen, müzik kataloğunu Sony Music’e 500 milyon dolara satarak listede ikinci sıraya oturdu.
3 / 6
Listede ayrıca kısabir süre önce Paramount+ ile 900 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayan South Park’ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone da yer alırken müzisyenler Kanye West ve Jay-Z ile birlikte Dwayne Johnson da sıralamada üst noktalarda yer aldı.
4 / 6
Listede 12. sırada yer alan ve ‘en çok kazanan kadın sanatçı’ olan Reese Witherspoon’un ise yapım şirketi Hello Sunshine aracılığıyla 115 milyon dolar gelir elde ettiği kayıtlara geçti.
5 / 6
Öte yandan Friends’in yaratıcılarından Marta Kauffman ortaklarıyla birlikte 17. sırada yer alırken Bridgerton isimli dizinin yapımcısı Shonda Rimes da 81 milyon dolarla 18. sıraya oturdu.
6 / 6
Geçen yıl müzik kataloğunu satan Red Hot Chili Peppers ise 11. sırada yer aldı.
Yorum yaz