2022 Kış Olimpiyatları

Kremlin’den Rus artistik patinajcının doping testi haberine tepki: UOK’un açıklamasını bekleyelim

Kremlin, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda Rusya Olimpiyat Komitesi (ROK) artistik patinaj ekibinin birincilik elde ettiği takım turnuvasında, ödül töreninin ertelenmesinin nedenleriyle ilgili olarak basında çıkan haberlere güvenmeme çağrısında bulundu.
Sitede oku
Inside The Games , ödül töreninin, Rus atletlerden birinin doping testinde çıkan sorun yüzünden ertelendiğini iddia etti. Bu atletin, 15 yaşındaki Kamila Valiyeva olduğu öne sürüldü.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Henüz hiçbir resmi açıklama duymadık. Gelin resmi açıklamalara göre hareket edelim. Şimdilik sadece medyadaki belirsiz kaynakların ifadeleri var. Durumu anlayabilmek için spor yetkililerimizin veya Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (UOK) açıklamalarını bekleyelim” ifadesini kullandı.

Rusya Spor Bakanlığı: Henüz yorum yapmak için erken

Rusya Spor Bakanlığı da artistik buz pateni takım dalında ödül töreninin ertelenmesinin nedenleriyle ilgili basında çıkan haberleri değerlendirmek için resmi açıklamanın beklenmesi gerektiğini açıkladı.
Açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun duruşu, spor kurallarına ve Olimpiyat etiğine yönelik her türlü ihlale karşı istikrarlı ve tutarlı şekilde mücadele etmek” ifadesine yer verildi.
2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda, artistik buz pateni takım dalında Salı günü yapılması gereken madalya töreninin “yasal sorunlar nedeniyle” ertelendiği bildirilmişti.
Yorum yaz