Ukrayna krizi

Macron: Zelenskiy, Minsk Anlaşmalarını uygulama arzusunu teyit etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy’in Donbass ihtilafının çözümüne yönelik Minsk Anlaşmalarını uygulama arzusunu teyit ettiğini söyledi.
Sitede oku
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy ile Kiev’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna liderinin Minsk Anlaşmalarını yerine getirme arzusunu teyit ettiğini söyledi.
Macron, "Dün Devlet Başkanı Putin ile bu konuyu (Minsk Anlaşmaları) uzun uzun görüştük. Minsk Anlaşmalarına uymaya hazır olduğunu ifade etti. Buradaki görüşmemiz sırasında bu anlaşmaları uygulama arzunuzu teyit ettiğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Macron, Minsk Anlaşmalarını uygulamaya yönelik bu ortak arzunun, siyasi çözümün ve barışı inşa etmenin tek yolu olduğunu kaydetti.
Minsk Anlaşmalarının aynı zamanda Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasının garantisi olduğuna vurgu yapan Fransa lideri, "Rusya ve Ukrayna’nın bu yükümlülükleri temelinde müzakerelerde ilerleme fırsatımız olacak" diye konuştu.
Macron ayrıca, Ukrayna tarafının Donbass'taki ateşkese uyma taahhüdünü de dile getirdiğini ifade etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile pazartesi günü Moskova’da biraraya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron bugün Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmek üzere Berlin'e hareket etti.
DÜNYA
Macron ile görüşen Putin: Avrupa'da güvenlik alanında Rusya ve Fransa'nın ortak endişeleri var
Yorum yaz