Ukrayna krizi

Kremlin: Putin, Erdoğan’ın Türkiye davetini kabul etti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in pandemi ve çalışma programı izin verdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifinden yararlanıp Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya lideri Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelme olasılığına ilişkin bir soru üzerine, “Bu konu, liderlerin son birkaç teması sırasında pek çok defa gündeme geldi” dedi ve Putin’in, kendisini Türkiye’ye davet eden Erdoğan’ın teklifini ‘minnetle kabul ettiğini’ kaydetti.
Peskov, “Liderler, pandemi durumu ve çalışma programları izin verdiğinde Putin’in bu davetten mutlaka yararlanacağı konusunda anlaştılar” diye ekledi.
Kremlin Sözcüsü, planlananın ‘sadece Rusya ve Türkiye liderlerinin bir araya geleceği ikili bir görüşme mi olacağı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in bu görüşmede yer almasının mümkün olup olmadığı’ soruları üzerine de “Benim bahsettiğim ve (Rusya ile Türkiye) liderleri tarafından pek çok kez ele alınan, ikili bir görüşmedir” yanıtını verdi.
Rusya ile Türkiye arasındaki hükümetlerarası komisyonlar ile doğrudan Putin ile Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin toplantılarının pandemi nedeniyle bir süredir gerçekleştirilemiyor olduğunu hatırlatan Peskov, Erdoğan’ın, bu toplantıların hepsine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söylediğini de aktardı.
TÜRKİYE
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin’i Türkiye’ye davet ettik, yanıt bekliyoruz
Yorum yaz