MULTİMEDYA

Kovid-19'a rağmen binlerce Hindu festival için Ganj Nehri'nde yıkandı

Hindistan'da, binlerce kişi Kovid-19’a rağmen Ganj Nehri’ne girerken, Makar Sankranti Festivali kapsamında ortaya renkli görüntüler çıktı.
Sitede oku
1 / 7
Uttar Pradeş eyaletinden ailesiyle birlikte Ganj Nehrine yıkanmak için gelen Ram Phal Tripathi, “Maskeyle nefes alamıyorum. Her yıl buraya dalış yapmak için geliyorum. Bu yıl nasıl kaçırabilirdim ki” dedi.
2 / 7
Binlerce Hindu'nun Ganj Nehri'nde yıkanarak günahlarından arındığına inandığı günde çok az sayıda kişinin Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske taktığı görüldü.
3 / 7
Hindistanlı doktorların bu yıl festivalin Kovid-19'u aşırı yaymasından endişe ettikleri için Batı Bengal eyalet yüksek mahkemesine festivale verdikleri onay kararının geri çekilmesi için başvuru yapamadığı da öğrenildi.
4 / 7
Hindistan'da her yıl Ocak ayının 14'ünde kutlanan Makar Sankranti Festivali, bu yılda Kovid-19 vaka sayılarındaki artışa rağmen yapıldı.
5 / 7
Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 264 bin 202 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının da 36 milyon 58 bine yükseldiği açıkladı. Hayatını kaybeden kişi sayısı ise 315 olarak açıklanırken, toplam can kaybı da 485 bin 350'ye ulaştı.
6 / 7
Hindistan'da geçen ay Omicron mutasyonu nedeniyle Kovid-19 vakalarında 30 kat artış yaşanmış fakat çoğu kişinin hastaneye yatmadan evde tedavi olarak iyileşebildiği aktarılmıştı.
7 / 7
Geçen yıl ülkenin kuzeyinde yapılan dini bir toplantı sonrasında ise, Kovid-19 vakalarında büyük bir artış yaşanmıştı.
Yorum yaz