DÜNYA

Lavrov, Rus yönetmen Mihalkov'la tanışmayı isteyen çocuğun hayalini gerçekleştirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir hayır kuruluşunun projesi kapsamında, ünlü Rus yönetmen Nikita Mihalkov ile tanışmak isteyen bir çocuğun bu hayalini gerçekleştirmesine yardım etti. Video-konferans üstünden görüşen çocuk ve yönetmen, yıl başından sonra yüz yüze de görüşecek.
Sitede oku
Lavrov, ‘Dilek Ağacı’ yardım etkinliği kapsamında, Rus yönetmen Nikita Mihalkov ile görüşmek isteyen bir çocuğu Moskova’ya davet etti.
St. Petersburg'da ikamet eden çocuk, video-konferans aracılığıyla Mihalkov ile görüştürüldü. Çocuk ve yönetmen, yıl başından sonra yüz yüze de görüşecek.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise konuyla ilgili Telegram kanalından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Bakan, ‘Dilek Ağacı’ yardım projesinin internet sitesi aracılığıyla dileğini gönderen bir çocuğun hayalini gerçekleştirdi. St. P etersburg'dan Stanislav adındaki çocuk, dünyaca ünlü yönetmen Nikita Sergeyeviç Mihalkov ile tanışmayı hayal ediyordu. Sergey Viktoroviç (Lavrov) video bağlantısı aracılığıyla görüştüğü Stanislav ve ailesinin yeni yılını kutlayarak, onu Mihalkov ile yüz yüze de görüşmesi ve ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nı ziyaret etmesi için Moskova’ya davet etti.”
“Benimle Hayal Et” projesi çerçevesinde düzenlenen “Dilek Ağacı” kampanyası, engelli çocuklar, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar ile yoksul aile çocuklarının bayram atmosferini hissetmeleri ve hayallerinin gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyor.
Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bizzat yer aldığı proje kapsamında düzenlenen etkinliklerde şu ana kadar 21 binden fazla çocuğun dileği yerine getirildi.
TÜRKİYE
Putin, bir çocuğun gitar hayalini gerçekleştirdi, ev sorununu çözdü
Yorum yaz