1 / 5
Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Meji Üniversitesi'nde görevli profesör Homei Miyashita 'TV'yi tat (TTTV)' adını verdiği yeni bir teknolojiyi tanıttı.
© REUTERS / KIM KYUNG-HOON
2 / 5
İcat edilen ekran prototipi ile Miyashita, her türlü yemeğin 10 farklı tada indirgenebileceğini söylüyor. Tuzlu, ekşi, tatlı, acı, baharatlı gibi keskin tatlar bunların içinde yer alıyor
© REUTERS / KIM KYUNG-HOON
3 / 5
Bu on farklı tadı birleştirerek farklı yemek tariflerinin lezzetini taklit etmeye çalışan 10 spreyden ekrana birkaç damla püskürtülüyor.
© REUTERS / KIM KYUNG-HOON
4 / 5
Kullanıcılarda ekranı yalayarak o an gördükleri yemeğin tadına bakma fırsatı yakalıyor.
© REUTERS / KIM KYUNG-HOON