SAVUNMA

'BAE, F-35 alımıyla ilgili görüşmeleri askıya aldı'

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi temsilcisi, F-35 savaş uçağı alımıyla ilgili görüşmelerin askıya alındığı konusunda ABD'ye bilgi verildiğini açıkladı.
Sitede oku
BAE, ABD ile Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen 5. nesil F-35 savaş uçakları alımına yönelik görüşmelerin askıya alındığını duyurdu.
Resmi temsilci, yaptığı açıklamada, "BAE, F-35 alımıyla ilgili müzakereleri askıya aldıklarını bildirdi. Teknik talepler, bağımsız işlem kısıtlamaları, maliyet-fayda analizi yeniden değerlemeye yol açtı" ifadelerini kullandı.
Temsilci, "BAE için ABD, gelişmiş savunma teknolojileri alanındaki en tercih edilen tedarikçi olarak kalıyor ve F-35 tedarikiyle ilgili görüşmeler gelecekte yeniden başlatılabilir" dedi.
Daha önce Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, BAE’nin, F-35 ve diğer silahların alımıyla ilgili yapılan görüşmelerden çekilme tehdidinde bulunduğunu iddia etmişti.
Sebep olarak ABD’nin, 'Çin'in casusluğuna karşı koruma' amacıyla ileri sürdüğü ‘külfetli’ güvenlik talepleri gösterilmişti.
DÜNYA
WSJ: Rus Su-75 Checkmate uçağı ABD’nin başını ağrıtacak
Yorum yaz