KORONAVİRÜS

ABD'de ilk Omicron varyantı tespit edildi

ABD'de ilk Omicron varyantı vakasının Kaliforniya eyaletindeki San Francisco kentinde tespit edildiği açıklandı.
Sitede oku
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkenin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Francisco kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının belirlendiğini duyurdu.
CDC'den yapılan açıklamada, Omicron taşıyan kişinin 22 Kasım'da Güney Afrika'dan dönen bir seyahatçi olduğu belirtildi.
Açıklamada, hastanın tam aşılı olduğu ve hafif semptomlar gösterdiği kaydedilerek, karantinaya alındığı bilgisi paylaşıldı.
Bununla birlikte CDC, hastayla temas edenlere ulaşılarak Kovid-19 testi uygulandığı ve negatif sonuç alındığını bildirdi.

Omicron varyantı ve seyahat yasakları

Omicron varyantının Botsvana ve Güney Afrika'da tespit edilmesinin hemen ardından İngiltere hükümeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve'yi 'kırmızı listeye' aldığını duyurmuştu.
Avrupa Birliği (AB) de 26 Kasım'da bu ülkelerden uçuşları durduracağını açıklamıştı.
Dünya Sağlık Örgütü ve bilim insanlarının yasakların virüsün yayılımını engellemeyeceğini açıklamasına rağmen, aralarında ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, Fransa, Japonya, İsrail, Hindistan, Avustralya ve Hollanda'nın da bulunduğu çok sayıda ülke, bu Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamaları getirmişti.
Türkiye de 26 Kasım'dan itibaren Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den seyahatlere izin verilmeyeceğini duyurmuştu.
KORONAVİRÜS
DSÖ'den Omicron açıklaması: Yeni aşı geliştirilmesine gerek yok, var olanların düzenlenmesi yeterli
Yorum yaz