KORONAVİRÜS

Rus Senatör Kruglıy: Omicron varyantı büyük ihtimalle Rusya'da da var

Rus Senatör Kruglıy, koronavirüsün dünyada yayılmaya devam eden son varyantı Omicron’un büyük ihtimalle Rusya’da da olduğunu, sebebinin Mısır’a giden Rus turistler olabileceğini ifade etti.
Sitede oku
Rus Senatör Vladimir Kruglıy, “Omicron varyantı artık Rusya’da da büyük ihtimalle mevcut. Bunun kaynağı da Mısır’a giden insanlarımız” dedi.
Kruglıy, yeni varyant inceleninceye kadar Mısır ile sınırların kapatılması çağrısında bulundu.

Çok sayıda ülkeye giriş yasağı

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Omicron varyantı nedeniyle Güney Afrika, Botsvana, Lesoto, Namibya, Zimbabve, Mozambik, Madagaskar, Estwatini Krallığı, Tanzanya ve Hong Kong vatandaşlarının ülkeye girişine kısıtlama getirdi. Karar son 10 gün içinde bu ülkelerde bulunan yabancıları da kapsıyor.
‘Süper varyant’ olarak nitelendirilen, Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kişide görülen B.1.1.529 varyantının 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor. Şimdilik düşük görülme sıklığına sahip bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığına ilişkin araştırmalar sürüyor.
KORONAVİRÜS
Omicron varyantı Avustralya'ya da sıçradı

Rospotrebnadzor: Omicron varyantı Rusya'da tespit edilmedi

Gazetecilere konuşan Rospotrebnadzor yetkilisi Kamil Hafizov ise konuyla ilgili, “Bugün itibarıyla Rusya’da Omicron henüz tespit edilmiş değil. Bununla birlikte yakın zamanda başka ülkeleri ziyaret etmiş olan hastalardan alınan numuneler de dahil olmak üzere, koronavirüsün gen dizilimine yönelik aktif çalışmalar yürütülüyor” açıklamasında bulundu.

ABD’li uzman: Sputnik V, Omicron varyantına karşı daha iyi koruyabilir

ABD’deki George Mason Üniversitesi Biyoloji Sistemleri Okulu’ndan Profesör Ancha Baranova, Rus Sputnik V koronavirüs aşısının Omicron varyantına karşı daha iyi koruma sağlayabileceğini söyledi. Rus basınına konuşan Baranova, “Sputnik biraz daha iyi performans gösterebilir. Adenovirüs temelli aşılar mRNA aşılarına kıyasla genel anlamda daha fazla bağışıklık yanıtı oluşumunu tetikliyor. Ancak fark çok küçük olacaktır” dedi.
Yorum yaz