KORONAVİRÜS

Merck'in geliştirdiği Kovid ilacının yüzde 50 denilen etkililiği bu kez yüzde 30 olarak açıklandı

ABD’li ilaç şirketi Merck'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği hapın 'yüzde 50 etkili olduğunu' açıklamasının ardından Britanya'dan kullanım onayı ve pek çok ülkeden sipariş alması sonrası, düzeltme geldi.
Sitede oku
Ekimdeki açıklamasında, 'belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren 5 gün içinde hapı kullananlarda hastaneye yatma ve ölüm oranının yarı yarıya azaldığını' duyuran Merck, bu kez verilerini güncelleyerek, hapın etkinliğini yüzde 50'den yüzde 30'a düşürdü.
Deney aşamasındaki 'molnupiravir' adı verilen hapla ilgili yeni açıklamada, 1400'den fazla hastadan elde edilen verilere göre hapın hastaneye yatışlarda ve ölümlerde yüzde 30'luk azalma sağladığı kaydedildi. Ekim ayındaki yüzde 50 etkinlik açıklaması, 775 hastadan elde edilen verilere dayandırılmıştı.
KORONAVİRÜS
ABD'li ilaç firması, Kovid-19 ilacının patentini BM kuruluşu ile paylaşacak
Düzeltmenin ardından Merck'in hisseleri, geniş çaplı düşüş yaşanan piyasaların açılması öncesi işlemlerde yüzde 3 değer kaybederek 79.80 dolara indi.
Ara verilerin ardından 11 Ekim'de ABD'de molnupiravir için kullanım yetkisi başvurusunda bulunan Merck, bugünkü açıklamasında molnupiravir hakkındaki verilerin ABD'nin Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) sunulduğunu belirtti.
KORONAVİRÜS
Merck'in geliştirdiği Kovid ilacına kullanım onayı veren ilk ülke Britanya oldu
Geçen ayki ara veri analizi, 5 gün boyunca günde 2 kez molnupiravir verilenlerin yüzde 7.3'ünün hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden 29 gün sonra hiçbirinin ölmediğini göstermişti. Plasebo verilen hastaların ise yüzde 14.1'i hastaneye kaldırılmıştı.

Bir can kaybı verildi

Güncellenen veri analizine göre molnupiravir verilenlerin yüzde 6.8'i hastaneye kaldırıldı ve bir kişi öldü, plasebo grubunda ise hastaneye yatış oranı yüzde 9.7 oldu.
KORONAVİRÜS
Pfizer'den de Kovid ilacı: Yüksek riskli kişilerde hastaneye yatma-ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor
Yorum yaz