Taliban kontrolünde Afganistan

Putin'den Kabil'deki Rusya vatandaşlarının tahliye edilmesi talimatı

Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Talimatıyla Afganistan’dan 380 Rus vatandaşını tahliye edecek.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, “Üç İl-76 askeri nakliye uçağı Kabil Havalimanı’na insani yardım götürdü. Tahliye edilecek vatandaşların uçağa biniş işlemleri gerçekleştiriliyor” ifadeleri kullanıldı.
Uçakta Rusya vatandaşlarının yanı sıra Belarus, Kırgızistan, Ermenistan, Ukrayna ve Afganistan vatandaşları olacak. Her bir uçakta doktor ve hemşire ekipleri bulunacak.
Daha önce ağustos ayında yaklaşık 400 Rusya, Belarus, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan vatandaşı tahliye edilmişti.

Kremlin: Tahliye edilecekler arasında KGAÖ vatandaşları var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Afganistan’dan sadece kendi vatandaşlarını değil, gergin durum nedeniyle oradan ayrılmak isteyen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleri ve başka ülkelerin vatandaşlarını da tahliye edeceğini söyledi. Gazetecilere konuşan Peskov, “Orada sadece Rusya vatandaşları değil, bazı KGAÖ ülkeleri ve başka ülkelerin vatandaşları var. Afganistan’daki durumun son derece gergin olması hesaba katıldığında oradan ayrılması gereken ve gitmek isteyen kişiler tahliye edilecek” dedi.
Yorum yaz