MULTİMEDYA

Yüksek yerlerde dolaşmayı seven turistler için 7 farklı destinasyon

Her yıl dünyanın dört bir yanından turistler, hem gezmek hem de macera yaşamak için Sri Lanka'da bir kayaya tırmanıyor ya da Çin'de bir dağa ulaşıyor. Ya da manevi yolculuklarını cesaretle birleştirmek için manastırlara gidiyor.
Sitede oku
1 / 7

Fransa'nın güneybatısında yer alan Rocamadour, Dordogne Nehri'nin bir kolunun üzerindeki bir geçitte yer alıyor. Tarih boyunca aristokratlar, krallar, hac yolculuğuna çıkanlar ve azizler için önemli bir nokta oldu. PASCAL PAVANI / AFP

2 / 7

Rocamadour,

LIONEL BONAVENTURE / AFP

3 / 7

Sigiraya kayası, Sri Lanka

ISHARA S. KODIKARA / AFP

4 / 7

Yunanistan'da inzivaya çekilen keşişlerin bu kayalıkların üzerine 10. yüzyılın sonu ile 14. yüzyıl arasında inşa ettiği bir Meteora Manastırı. Yerden 400-500 metre yükseğe uzanan bu kayalıklar adını da Antik Yunanca'da 'havada asılı' anlamına gelen 'Meteoros' sözcüğünden alıyor.

ARIS MESSINIS / AFP

5 / 7

Tibet’te, Himalayalar’ın tepesinde yer alan Thiksey Manastırı

6 / 7

Çin'in Zhangjiajie şehrinin üstünde Cennet Kapısı Dağı olarak da bilinen Tianmen Dağıuzanır. Buraya ulaşmak için yaklaşık 11km lik bir tırmanış gerekiyor.

WANG ZHAO / AFP

7 / 7

Cliff Palace, Kuzey Amerika'daki en büyük uçurumdur. Ancestral Puebloans tarafından inşa edilen yapı, eski yurtlarındaki Mesa Verde Milli Parkı'nda bulunuyor.

MLADEN ANTONOV / AFP

Yorum yaz