POLİTİKA

Devlet Başkanı Zelenskiy'e el hareketi yapan Ukraynalı vekil: Sen bu ülkenin en baştaki hainisin

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada milletvekili Geo Leros, yaptığı konuşma sırasında Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e orta parmak gösterirken kameraya yakalandı.
Sitede oku
İktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi’nden ihraç edilen Leros’un parlamentoda yaptığı konuşma sırasında Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e orta parmak göstermesi kameraya yansıdı, olayın videosu Rus İzvestiya gazetesi tarafından yayınlandı.

Habere göre Zelenskiy, Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak ile birlikte milletvekillerine Savunma Bakanlığı koltuğuna aday olan kişiyi tanıtmak üzere Rada'ya geldi.

Geo Leros ise tribüne çıkarak yaptığı konuşma sırasında ‘gerçekleri konuşmaktan korkmadığını’ söyledi, ardından bağırarak Zelenskiy’e ‘başlıca vatan haini’ diye seslendi. Önündeki mikrofonların kapatılması üzerine Leros, Zelenskiy’e dönerek orta parmak gösterdi ve oradan ayrıldı.
Leros, "Doğru söylemekten korkmuyorum. İstersen kolluk kuvvetlerini üzerime salabilirsin. Sen bu ülkenin en baştaki hainisin" ifadelerini kullandı.
Leros daha sonra uygunsuz jesti özellikle Zelenskiy ve Yermak’a gösterdiğini doğruladı.
İktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi’nin listelerinden Rada’ya üye olan Leros, 2020’ye kadar Devlet Başkanını destekleyen partinin parlamento grubunda yer aldı ve aynı zamanda Zelenskiy'in serbest danışmanıydı.
Geçen eylülde Leros’un 2020’de Minsk'te 33 Rus’u tutuklama operasyonuyla ilgili soruşturmanın parlamentoya taşınmasını talep etmesi ve operasyonun başarısızlıkla sonuçlanmasından Zelenskiy’i sorumlu tutması üzerine eski partidaşı milletvekili Nikolay Tişenko ile aralarında kavga çıkmıştı.
Yorum yaz