EKONOMİ

El Salvador, Bitcoin'den elde ettiği gelirle 20 okul inşa edecek

Bitcoin'i resmi olarak tedavüle sokan ilk ülke olan El Salvador, kripto paradan elde ettiği gelirle 20 okul inşa edeceğini duyurdu.
Sitede oku
El Salvador hükümeti, ülkenin kripto paradan elde ettiği kârları kullanarak okul inşa etme planını uygulamaya koyuyor.
Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye göre, devletin Bitcoin Trust hesabından elde edilen gelirler, 20 okulun inşa maliyetine harcanacak.
Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu proje başladığında FIDEBITCOIN'de şu anki kadar para kazanmamıştık. Bu sebeple ilk 20 Bitcoin Okulunu yapmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.
Açıklamada, ayrıca önceki Bitcoin alımlarından elde edilen gelirlerin halkın yararına harcanacağı ve yeni proje için El Salvador halkının ödediği vergilere dokunulmayacağı belirtildi.
Yerel medyaya göre söz konusu adıma yerel halk için kripto para eğitimi verilmesiyle sürdürülecek ve 'Yeni Okulum' adlı programda 400 okul inşa edilmesi yönündeki planın parçası olacak.
Geçen yılın ekim ayında Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası (CABEI), eğitimi genişletme teşviki için El Salvador'a 200 milyon dolarlık finansman tahsis etmişti.
1 / 3
Devlet Başkanı Bukele, geçen ay kripto paradan elde edilen 4 milyon dolarlık kârın bir kısmının veterinerlik hastanesi inşasına yatırılacağını duyurmuştu.
2 / 3
'Chivo Vet' adlı hastanenin temeli dün Bukele'nin de katıldığı bir törenle atıldı.
3 / 3
Geçen hafta ise El Salvador, 430 bitcoin daha satın alarak mevcut kripto para varlığı 1120 bitcoin'e yükseltmişti.
Ülkenin Bitcoin alımlarını takip eden bir Twitter hesabı El Salvador BTC, ortalama 53 bin 62 dolarlık satın alım fiyatına karşılık şu ana dek kripto paradan 12 milyon dolarlık kar elde edildiğini bildirdi.
DÜNYA
El Salvador lideri: Bitcoinden elde edilen 4 milyon dolar kârla veterinerlik hastanesi inşa edilecek
Yorum yaz