DÜNYA

FSB, Buryatiya'da yetkililere ve göçmenlere karşı eylem planlayan kişileri gözaltına aldı

FSB, Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Buryatiya Cumhuriyeti’de, devlet yetkililerine ve göçmenlere karşı eylem planlayan aşırılık yanlısı topluluk üyelerini gözaltına aldı.
Sitede oku
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Buryatiya'da devlet yetkilileri, kolluk kuvvetleri ve göçmenlere yönelik doğrudan eylemler gerçekleştirmek için aşırılık yanlısı bir topluluk örgütleyen kişilerin gözaltına alındığını duyurdu.
FSB Halkla İlişkiler Merkezi'nden yapılan açıklamada, devlet yetkililerine, kolluk kuvvetlerine, Orta Asya ülkelerinden gelen göçmenlere ve belirli sosyal gruplara yönelik doğrudan eylemler gerçekleştirmek için aşırılık yanlısı bir topluluk örgütleyen kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada, radikallik yanlısı ideolojinin yayıldığı yapıya, öğrenciler de dahil olmak üzere, gençlerin aktif olarak çekilmeye çalışıldığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, organizatör ve topluluk üyesi üç kişi hakkında Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 282.1 maddesinin 1. ve 2. fıkraları (Aşırılık yanlısı topluluk oluşturulması ve aşırılık yanlısı topluluğa üyelik) uyarınca ceza davası açıldığı belirtildi.
--
Yorum yaz