DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a geldi. Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da inşa ettiği ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.
Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, daha sonra havalimanı binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Zengilan'ın Ağalı Köyü'nde resmi törenle karşılandı.

Son bir yılda 3'üncü resmi ziyaret

Erdoğan, daha önce 9 Aralık 2020 ve 15 Haziran 2021'de Azerbaycan'a resmi ziyaretler gerçekleştirdi.
9 Aralık 2020'deki ziyaretinde Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.
Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Aralık'ta düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı.
Erdoğan buradaki konuşmasında, "Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz bu toprakları daha müreffeh, daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece Allah'ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir" vurgusu yaptı.

Erdoğan'a kabine üyeleri de eşlik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a geldi.
Erdoğan, daha önce 9 Aralık 2020 ve 15 Haziran 2021'de Azerbaycan'a resmi ziyaretler gerçekleştirdi.
DÜNYA
Bakü: Karabağ’daki uluslararası havalimanının açılışı Aliyev ve Eroğan’ın katılımıyla yapılacak
Yorum yaz