TÜRKİYE

Rus uzman Svistunova: Flake’in büyükelçi olarak atanması Ankara’da hasımca sinyal olarak görülebilir

Türkiye karşıtı söylemiyle öne çıkan Jeff Flake’in, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'ne aday gösterilmesini değerlendiren Rus uzman Svistunova, bu atamanın Türkiye’de hasımca sinyal olarak algılanabileceğini belirtti.
Sitede oku
Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (İMEMO RAN) kıdemli araştırma görevlisi Irina Svistunova, Sputnik’e açıklamasında, Jeff Flake’in ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'ne atanma olasılığını ve olası sonuçlarını değerlendirdi.
Türkiye-ABD ilişkilerinde son yıllarda oldukça gerilimli bir havanın hakim olduğunu söyleyen Svistunova, “Böyle bir durumda, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunan bir kişinin büyükelçi olarak atanması Ankara’da ABD’den gelen hasımca bir sinyal olarak algılanabilir. Bu da iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme şansını azaltacak” yorumunda bulundu.
Diğer yandan Türkiye’ye yönelik politikasını büyükelçilerin değil, Washington’daki idarenin belirlediğini anımsatan Svistunova, “Dolayısıyla birinin büyükelçi olarak atanması, Ankara ve Washington arasındaki gerilimin kaçınılmaz olarak devam edeceği anlamına gelmiyor” ifadesini kullandı.
Yorum yaz