SAVUNMA

Kuzey Kore, yeni geliştirdiği uçaksavar füzesini test etti

Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi'nin, yeni geliştirilen bir uçaksavar füzesini test ettiği duyuruldu.
Sitede oku
Kuzey Kore'nin resmi Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi'nin, yeni geliştirilen bir uçaksavar füzesini test ettiğini bildirdi.
Haberde, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Savunma Bilimleri Akademisi, 30 Eylül'de yeni geliştirilen bir hava savunma füzesini test etti. Test atışı, füzenin genel savaş işlevini ve fırlatma rampası, radar ve muharebe komuta aracının pratik kabiliyetini saptamayı amaçlıyordu" ifadelerine yer verildi.
Ayrıca haberde, son zamanlardaki test atışlarının, farklı türlerdeki uçaksavar füze sistemlerinin ileriye dönük araştırma ve geliştirmesinde büyük önemi olduğu belirtildi.
Savunma Bilimleri Akademisi'nin Jagang eyaletine bağlı Ryongrim ilçesinin Toyang-ri bölgesinde 'Hwasong-8' tipi bir hipersonik füzeyi test ettiği açıklanmıştı.

Kız kardeş Kim'e üst düzey görev

Öte yandan Kuzey Kore'de lider Kim Jong-un'un, yönetimde ve dış ilişkilerde söz sahipliğini artıran kız kardeşi Kim Yo-jong ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Yüksek Halk Meclisi tarafından onaylanan bir dizi değişiklikle Devlet İşleri Komisyonu'ndaki yüksek bir pozisyona atanan 34 yaşındaki Kim, komisyona katılan 8 kişi arasındaki tek kadın.
Yorum yaz