DÜNYA

Evergrande'den kafa karıştıran ödeme duyurusu

Evergrande, borsaya yaptığı açıklamada, 23 Eylül’de vadesi dolan faiz ödemesi için yuan cinsinden tahvil sahipleri ile anlaşmaya varıldığını duyurdu fakat ne kadar faizin ödeneceği ya da ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermedi.
Sitede oku
Çinli emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’un ülke içi emlak birimi, borsaya yaptığı ve açık bir dil kullanmadığı açıklamada, 23 Eylül’de vadesi dolan faiz ödemesi için yuan cinsinden tahvil sahipleri ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.
BloombergHT'nin haberine göre birim, borsaya yaptığı açıklamanın tahvil faiz ödemesi kısmında, yüzde 5.8 faizli 2025 vadeli tahvil sorununun takas kuruluşu dışarıda bırakılarak müzakereler yoluyla çözüldüğünü duyurdu. Ancak açıklamada ne kadar faizin ödeneceği ya da ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi verilmedi.
Küresel finans piyasaları, dünyanın en fazla borca sahip emlak geliştirme şirketinin içinde bulunduğu krizin ekonomiyi raydan çıkarabileceği ve süregelen bir yayılmayı başlatabileceği endişelerinin artması ile birlikte son günlerde oldukça tedirgin bir durumda.
Çin'de Evergrande protestoları: İnşaat şirketi borçlarını park alanı vererek ödemeyi teklif etti

Bitcoin 6 haftanın dibini gördü

Çin'deki bu Evergrande belirsizliği sürerken ABD'de SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para piyasası için düzenleme çağrısında bulunmasıyla Bitcoin gece saatlerinde 6 hafta sonra ilk kez 40 bin doların altını gördü, sabah saatlerinde yeniden 42 bin doların üzerine çıktı.
Yorum yaz