DÜNYA

Yunanistan Başbakanı: Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere edecek halimiz yok

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile 'ortak çıkarları' bulunduğunu ancak uluslararası hukukun uygulanması konusunda iki ülke arasında 'görüş ayrılıkları' olduğunu söyledi.
Sitede oku
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkiler ve göçmen sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in aktardığına göre Miçotakis, "Türkiye ile çıkarlarımız aynı doğrultuda olmasına rağmen aramızda büyük görüş ayrılıkları var. Uluslararası hukukun nasıl uygulandığı konusunda son derece farklı görüşlerdeyiz" dedi.
Ege adalarının silahsızlandırılması konusunda Türkiye ile yaşanan gerginliğe değinen Miçotakis, "Türkiye ile her zaman görüşmekten yanayım, gereksiz gerginliklere fırsat vermemeliyiz" ifadelerini kullandı. Miçotakis, "Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere edecek halimiz yok" diye de ekledi.

'Erdoğan ile programımız uymuyor'

Miçotakis, New York'ta 21 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise "Sayın Erdoğan ile programlı bir görüşmemiz yok. Programlarımız uymuyor" yanıtını verdi.

'Meriç'te inşa edilen çelik çiti gerekirse uzatabiliriz'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre de Atina'nın, sınırlarını koruma stratejisini sürdüreceğini kaydeden Miçotakis, "Meriç'te inşa edilen çelik çiti gerekirse uzatabiliriz" dedi.
Atina, düzensiz göçmen geçişini engellemek amacıyla Türkiye-Yunanistan arasındaki kara sınırına kurduğu çelik çitin uzunluğunu 40 kilometreye çıkarmış, çitin yapımı Ağustos 2021'de tamamlanmıştı.
Yorum yaz