Taliban kontrolünde Afganistan

Nebenzya: BMGK'nın Afganistan tasarısında IŞİD'e yer verilmediği için çekimser oy kullandık

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi’nin Afganistan kararı için çekimser oy kullandıklarını, çünkü kararı hazırlayan ülkelerin Rusya’nın bir takım endişelerini dikkate almadığını belirtti.
Sitede oku
Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi'nin Afganistan kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Oturumun ardından yaptığı açıklamada Nebenzya, "Güvenlik Konseyi’nin Afganistan kararıyla ilgili oylamada çekimser oy kullanmak zorunda kaldık. Bunu, tasarıyı hazırlayanların temel endişelerimizi görmezden gelmesi sebebiyle yaptık" dedi.
Rus diplomat, "Öncelikle, kararın korkunç bir terör saldırısı bağlamında önerilmiş olmasına rağmen tasarıyı hazırlayan ülkeler, tasarıdaki terörle mücadele bölümünde, tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği IŞİD ve Doğu Türkistan İslam Hareketi'nden kesinlikle bahsetmeyi reddetti" ifadelerini kullandı.
Nebenzya, "Bunu, bariz olanı kabul etmek istememeleri ve teröristleri dost ve düşman olarak ayırma arzusu olarak görüyoruz" yorumunu yaptı.
Taliban kontrolünde Afganistan
ABD güçleri Afganistan'dan çekilme sürecini tamamladı
Yorum yaz