YAŞAM

Dünyanın en mide bulandırıcı yemekleri

Çeşitli ülkelerin ulusal mutfaklarında bazen öyle yemekler var ki, bırakın yemeyi adını bile duymak mide bulandırmaya yetiyor. WeChat portalının Çin'den kullanıcısı, dünyanın en iğrenç yemekleri listesini hazırladı.
Sitede oku
Domuz kanlı kekten sinek larvalarıyla dolu peynire kadar son derece garip gıda ürünleri, Sputnik'in galerisinde.
1 / 9
Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. İçerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17 günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'de genellikle sokak yiyeceği olarak satılır.
2 / 9
Yılan şarabı Çin'de çok sevilerek tüketilen bir içki türü. Çin'de tam 2 bin 700 yıllık geçmişi olan geleneksel yılan şarabı yapımında, alkolün içine bırakılan zehirli yılan birkaç ay bekletilerek zehrin yapısının etanol aracılığıyla değişerek zehirsiz bir maddeye dönüşmesi sağlanıyor. Şarap yapımında genellikle kobra yılanı tercih ediliyor.
3 / 9
Tayvan'a özgü bir sokak yiyeceği olan kanlı puding, domuz kanından yapılan pirinçli bir kektir. Fıstık ezmesi ve tatlı bir sosla birlikte satılan bu kek Tayvan'da geleneksel bir lezzet.
4 / 9
Canlı sinek larvalarıyla dolu fermente bir koyun peyniri olan Casu Marzu, oldukça sert ve aromalı bir tada sahip. Bu sıra dışı peynir İtalya ve Fransa'da seçkin restoranlarda servis ediliyor.
5 / 9
Uganda'da çerez niyetine tüketilen yağda kızartılmış çekirgeler
6 / 9
Güneydoğu Asya'da yetişen durian meyvesi görünüşüyle deniz kestanesine benziyor. Sarı rengi lezzetli hissi uyandırsa da kokusu öyle dayanılmaz ki havaalanına girişi bile yasaklanmış. Kokusunun lağım, çürümüş et ve kirli çoraba benzediği söyleniyor. Dünyanın en kötü kokulu meyvesi olarak bilinen durianın tadı ise tam tersine çok güzel.
7 / 9
Çin'den yayılan koronavirüsün insanlara geçmeden önce yarasa kaynaklı olabileceğini gösteren araştırmalara rağmen, yarasa eti Endonezya'nın bazı bölgelerinde hala popüler. Yarasalar geleneksel olarak Kuzey Sulawesi'den Minahasan halkı tarafından paniki adı verilen köri benzeri bir yemek şeklinde yenir. Paniki'de baş ve kanatlar da dahil olmak üzere bütün yarasalar kullanılır.
8 / 9
İskoçya geleneksel yemeği olan sakatat yahnisi 'haggis', kıyılmış koyun kalbi, karaciğer ve akciğer ile soğan, baharat, yulaf unu, tuz ve et suyu karışımının koyun midesinde birkaç saat haşlanmasıyla yapılıyor. Bu yemeği İskoçlar pek çok ana yemeğin yanında mutlaka servis edilen patates ve turpla beraber sunuyorlar. Haggis’in servisi yapılırken işkembeden ayrı olarak sunulur.
9 / 9
"Hákarl" veya çürütülmüş Grönland köpek balığı, İzlanda'nın ulusal yemeği. Köpek balığı eti aslında insanlar için zehirli. O nedenle yakalandığı zaman balığın kafası kesiliyor ve 12 haftaya kadar kum, çakıl ile taştan oluşan bir çukura gömülüyor. Burada et bütün sıvılarını atıyor ve çürüme başlıyor. Ondan sonra şeritler halinde kesilen et aylarca asılarak kurutuluyor. İçerdiği yüksek amonyak oranından dolayı İzlanda'lı olmayanların çoğu tadını iğrenç bulur, fakat İzlandalılar için çok lezzetli bir yemek.
Yorum yaz