DÜNYA

BBC’den ‘İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ haberine düzeltme

İngiltere Savunma Bakanı Wallace'ın Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da merkezler kurmayı planladıklarını söylediğini yazan BBC'den habere düzeltme geldi.
Sitede oku
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın "İngiltere'nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı olduğu" şeklindeki açıklama yaptığını yazan BBC Türkçe, haberle ilgili düzeltme yayınladı.
Daily Mail gazetesinden aktarılan haberde hata yaptıklarını açıklayan İngiliz kuruluş şunları söyledi:
"Bu haberlerin aynı gün BBC Türkçe'de aktarılan ilk halinde ise bir atıf hatası yapılmış ve hem haberde, hem de başlıkta İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'a atfen "hükümetin Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da işlem merkezleri kurulmasını" değerlendirdiği ifadelerine yer verilmiştir. Bunun aslında İngiltere Savunma Bakanı'na ait ifadeler olmadığını, İngiltere Savunma Bakanlığına atfen, Türkiye ve Pakistan'ın da düşünüldüğüne ilişkin bir niyet beyanı olarak Guardian ve Mail on Sunday gazetelerinde yer almış bir bilgi olduğunu, haberde ise sehven bakana atfen aktarıldığını belirtiriz. İnternet sayfamızda daha sonra yapılan haberde bu hata düzeltilmiş ve İngiltere gazetelerinde yer alan söz konusu haberler ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır. Sorun bir atıf hatasından kaynaklanmıştır fakat BBC Türkçe'nin böyle hatalar yapmaması gerekir. Bu nedenle okuyucularımızdan/izleyicilerimizden özür dileriz."
Yorum yaz