DÜNYA

İl-112V uçağının testleri devam edecek

Rusya’nın Sovyetler Birliği sonrasında sıfırdan geliştirdiği ilk askeri nakliye uçağı olan ve dün prototipi Moskova bölgesinde düşen İl-112V uçağının testlerinin üç ve dördüncü prototiple devam edeceği belirtildi.
Sitede oku
Sputnik’e konuşan savunma sektöründen bir kaynak, “Test programı devam edecek. Şu anda İl-112V’nin ikinci prototipi dayanıklılık testlerinden geçiyor. Üçüncü ve dördüncü prototipler de uçuşlara katılacak. Uçuş testlerine devam etmek için bu prototiplerin gelecek yaz da havalandırılmaları bekleniyor” ifadelerini kullandı.
İl-112V askeri nakliye uçağının prototipi Moskova bölgesindeki Kubinka’da düşmüştü. Uçaktaki üç mürettebat üyesi hayatını kaybetmişti.
Rusya'nın uzun yıllardır kullandığı Antonov An-26 uçağının yerine geçmesi beklenen İlyushin İl-112V askeri nakliye uçağı, Sovyetler Birliği döneminden sonra Rusya'da sıfırdan geliştirilen ilk uçak olma özelliğini taşıyor. İl-112V uçağı ile ilgili çalışmalar 2014'ten bu yana devam ediyor.
Yeni uçağın, hizmet süresi tamamlanmak üzere olan An-26 uçaklarının 2030'a kadar yüzde 50'sinin, 2032'ye kadarsa yüzde 90'ının yerine geçmesi bekleniyor.
Yorum yaz