YAŞAM

İngiltere'deki gizemli kedi hastalığında zehirli mamadan şüpheleniliyor

İngiltere'de 528 kedinin tedavi edildiği gizemli hastalıkta ölüm oranı yüzde 63.5. Yetkilileri bu gizemli hastalığın kedi maması zehirlenmesinden kaynaklandığını düşünüyor. 
Sitede oku
İngiltere Kraliyet Veterinerlik Fakültesi (RVC) kedi maması kaynaklı olduğuna inanılan gizemli bir hastalığın yüzde 63.5 oranında ölümcül olduğunu açıkladı.
YAŞAM
Yaban kedileri yüzyıllar sonra Hollanda'ya geri döndü
RVC, hastalığın 'Pansitopeni' olduğunu ve hastalığa kedi mamalarındaki T-2 ve HT-2 mikotoksinlerin sebebiyet verdiğini ifade etti.
Hastalığa yakalanan kedilerde kilo kaybı, iştahsızlık ve kan hücresi konsantrasyonlarında (beyaz kan hücreleri, kırmızı kan hücreleri ve trombositler) azalma dahil olmak üzere çok çeşitli toksik etkiler görülüyor. 
DÜNYA
Güney Kore'de ilk kez bir kedi koronavirüse yakalandı
Ayrıca birçok vakanın kendilerine veya veterinerlere bildirilmediğinden, açıklamadaki vaka sayısının daha yüksek olmasından endişe duyuluyor.
RVC, kedi maması hakkında ise "Gıda Standartları Ajansı (FSA) tarafından ürün geri çekme işleminde yer alan kedi maması hakkında RVC tarafından yapılan analizlerin sonuçları, FSA ile paylaşıldı" açıklaması yaptı. 
Kedi sahiplerini uyaran RVC geri çekilen kedi mamalarından kullanılması halinde kedinin kanındaki trombosit, kırmızı ve beyaz kan hücreleri seviyelerini içeren kan testi yapılmasını tavsiye etti.
Yorum yaz