DÜNYA

Bahçeli: Bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin geri dönüşlerine lüzum yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göçmenlerle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Bu insanların ölüme terk edilemeyeceğini belirten Bahçeli, "Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur" dedi.
Sitede oku
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göçmenlerle ilgili olarak son günlerde Türkiye'de yaşanan tartışmaları Türkgün gazetesinden Kadir Yıldız'a değerlendirdi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız" şeklindeki açıklaması sorulan Bahçeli, "Bu karar sakat ve skandal bir karardır. İnsanlık değerlerine suikasttır. Ayrımcılıktır, ırkçılıktır, milletimizin alicenaplığıyla bağdaşmayan bir ilkelliktir. Ne yapacaklar, oksijenden de para mı alacaklar?" değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, şöyle devam etti:
Düzensiz göç ile tam saha halinde pres yapıldığını ve bu durumun güven verdiğine değinen Bahçeli, "Sınır güvenlik önlemleri arttırılıyor. Sınır dışı ve geri gönderme kapasiteleri yükseltiliyor. Düzensiz göçü kaynağında önlemek için uluslararası mekanizmalar çalıştırılıyor" diye konuştu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bahçeli, şunları söyledi:
Bahçeli, muhabirin "Peki siz göç olgusuna nasıl bakıyorsunuz? Suriyeliler, Afganlar derken Türkiye doldu taştı?" şeklindeki sorusu üzerine de şunları kaydetti:

'Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız'

'En hazırlıklı partiyiz'

'Göç dalgası bizi zorlar'

Ülkemizde 500.000’e yakın Afgan mülteci olduğu tahmin ediliyor. Elbette önümüzdeki riskli ve tehlikeli süreçte göç dalgasının sınırlarımıza iyice dayanacağı, ülkemizi zorlayacağı görülüyor. Buna karşı tedbirli olmalıyız. Teyakkuz halinde olmalıyız. Bir derviş sabrıyla kozamızı örmeliyiz.

'Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır'

Bahçeli, "Ya Afganların gelişine ne diyorsunuz? Kitlesel bir göçten bahsediliyor" sorusunu da yanıtladı. "Afganistan’daki çatışma ortamı kızışmış haldedir. Bu ülkede belirsizlikler artmıştır. Kırılgan bir devlet yapısı gittikçe derinleşmektedir. Taliban son haftalarda bilhassa ülkenin kuzeyindeki vilayetlerde kontrol alanlarını genişletmiştir" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:
Yorum yaz