DÜNYA

CHP'li Tanrıkulu: Melih Bulu'nun da onurunu korumak bize düştü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük görevinden alınma şeklini eleştirdi. Tanrıkulu, "Gece yarısı çıkan bir kararnameyle kendisine haber verilmeden alınmış olması insan onuruna aykırı bir şey. Melih Bulu'nun da onurunu korumak veya onun insan haklarını korumak bize düştü" dedi.
Sitede oku
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.
Tanrıkulu, 2 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ve 15 Temmuz'da görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu için "Melih Bulu'nun da onurunu korumak veya onun insan haklarını korumak bize düştü" dedi.
Bulu'ya yönelik olarak "Böyle bir atamayı nasıl içine sindirirsin? Eğer içinize sindirirseniz bu şekilde atamayı, bu şekilde gönderilmeyi de içinize sindireceksiniz" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, şunları kaydetti:
Melih Bulu'nun neden görevden alındığının ve yerine kimin atanacağının soru işareti olduğunu belirten Tanrıkulu, rektör vekili olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci'nin öğretim görevlisi Can Candan'ın görevine son vermesini de eleştirdi.
Candan’ın Boğaziçi Üniversitesi'nde 15 yıldır öğretim görevlisi olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

'Hiç olmazsa bilim adamlığı kariyerinize halel gelmeyecek işlerle uğraşın'

Yorum yaz