DÜNYA

Çevre Bakanı Kurum selin vurduğu Rize'de: Yöresel mimariye uygun konut proje çalışmaları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'de yaşanan sel ve heyelan ile ilgili "Bugün tespit proje çalışmaları başlatıldı. Yöresel mimarisine uygun bir şekilde köy konutlarını, merkezde de zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yöresel mimariye uygun konutlarımızı yapıyoruz" dedi.
Sitede oku
Bakan Kurum, sel ve heyelan yaşanan Rize merkeze bağlı Muradiye Beldesi ve Kömürcüler köyünde incelemelerde bulundu.
Kurum, inceleme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelanda vefat edenlerin cenazesine katıldıklarını, kayıp iki kişinin arandığını hatırlattı. Sel ve heyelanlardan 4 ana bölgenin daha fazla etkilendiğine dikkati çeken Kurum, Güneysu ilçesi, Muradiye, Madenli ve Büyükköy beldelerinde çalışmaların eş zamanlı olarak devam ettiğini belirtti. Olayları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Kurum, şunları söyledi:
Rize genelinde afete maruz alanlarda taşkın riski altındaki binaların tespitlerini yaptıklarına değinen Kurum, şöyle devam etti:
Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, "Şu an itibarıyla selin yaşandığı tüm merkezlerimize içme suyu verilmiş durumda. İçme suyu alamayan hiçbir ilçemiz beldemiz yok. İller Bankası Genel Müdürlüğü bu durumda çalışmalarımızı yürütüyor. Yine selden zarar gören belediyelerimize ve il özel idaremize İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle yardımlarımızı yaptık. Toplamda 11,5 milyon lira nakdi yardımımızı belediyelerimize ve il özel idaremize göndermiş olduk." diye konuştu.
Kurum, vatandaşların yarasını en kısa sürede sarmak için mücadele ettiklerini kaydetti.
Yorum yaz